SAMOUVJERENI PREDRAG ŠTROMAR: Sljedeća vlada biti najbolja jer će u njoj sudjelovati HNS

HNS predao liste za parlamentarne izbore

Patrik Macek/PIXSELL/POOL

Predrag Štromar, predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati i potpredsjednik Vlade na odlasku, izjavio je nakon predaje izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu da će ‘sljedeća vlada biti najbolja jer će u njoj sudjelovati HNS’.

-Sljedeća vlada će biti najbolja vlada jer će HNS sudjelovati u njoj. Dok su se drugi svađali, mi smo radili, gradili, obrazovali, a tako ćemo nastaviti i dalje. S našim mandatima garancija smo građanima da će se i dalje obnavljati bolnice, vrtići, zgrade, da se stambena pitanja mladih ljudi rješavaju i da se nastavlja reforma obrazovanja. Nećemo se svađati, radit ćemo za dobrobit naših građana- rekao je novinarima Štromar.

Kaže da će HNS biti u vladi s onima koji će prihvatiti njihov program koji, napominje, rade zajedno s građanima. Upitan je li HNS-u svejedno hoće li u vladi biti s lijevom ili desnom opcijom, Štromar je odgovorio da će biti u vladi i odraditi sve ono što treba građanima, bez ideologije.

-Hrvatska mora ići naprijed, a ne ekstremno desno ni ekstremno lijevo. Nećemo prihvatiti nikakav ekstremizam ni populizam, nego samo ono što će se raditi na dobrobit građana- dodao je.

Štromar kaže da HNS-u nisu prihvatljivi ekstremisti koji su s Miroslavom Škorom, Ladislavom Ilčićem ili Velimirom Bujancem, jer ‘samo razmišljaju kako nekom ideologijom doći na vlast, biti u Saboru, uhljebiti se, a ne kako napraviti dobro građanima’. Uopće ne govore o školama, bolnicama, rješavanju stambenih pitanja mladih, o povećanju plaća građana i rasterećenju gospodarstvenika, rekao je.

Što se SDP-a tiče, poručio je Štromar, ako budu prihvatili naš program, naše ideje i projekte, možemo i s njima.