Samoborke pokrenule novi program 123 škola

Novi program za djecu u Samoboru je program 123 škola Udruge Sretno dijete koji će se od rujna održavati u sklopu programa znanstveno-kreativnih radionica Plavi bor. Riječ je o programu namijenjenom predškolarcima – djeci u godini prije polaska u školu, a posebno je osmišljen i za djecu kojoj je preporučena odgoda upisa u prvi razred.

Program se sastoji od igara i aktivnosti za razvoj predčitačkih i čitačkih vještina, grafomotorike, fine motorike, glasovne analize i sinteze, usvajanje abecednog načela. Rade se vježbe pažnje i koncentracije, vježbe iz sustava BrainGym s ciljem razvijanja pozitivne slike o sebi, prihvaćanja neuspjeha, poštovanja sebe i drugih, usvajanja prava na pogrešku. Na ovaj način razvija se emocionalna inteligencija, spremnost na suradnju, upornost i strpljivost, sposobnost zauzimanja za sebe, rješavanja problema, uz razvijanje kulturno-higijenskih navika, stvaranje radnih navika, razvijanja suradnje i empatije. Cilj programa je da se dijete nauči dobro snalaziti među ljudima i vršnjacima, da bude sposobno izraziti i braniti svoje mišljenje, razvijajući društvene osobine empatije i suradnje u zajednici koja mu je važna.

Program su osmislile Marija Mapilele i Branka Hollingsworth, a u izradi programa korištene su ideje, igre i vježbe iz različitih izvora. Sve igre i aktivnosti utemeljene su na višegodišnjoj praksi, provjerene su i njihova primjena ima višestruko pozitivan učinak na razvoj djeteta. Program 123 škola vodit će Marija Mapilele, supervizorice programa su Bernardica Horvat Petravić i Marina Brajević Kus, dok je materijale za rad dizajnirala je ilustratorica Branka Hollingsworth.

Program će se održavati jednom tjedno u trajanju od 90 minuta u prostorijama Plavog bora u Kompareovoj 5. Provodit će se u skupini od 10 do najviše 15 djece, a upisi i prijave su u tijeku. Grad Samobor sufinancirao je ovaj program, a roditelji će platiti participaciju u iznosu od 150 kuna mjesečno.

Upisi, informacije i prijave na [email protected] ili putem FB stranice Plavi bor.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Samobor
Zagrebačka županija