Samobor dobio igralište za odbojku na pijesku

Osim što je u Samoboru u funkciju stavljen novoobnovljeni bazeni na Vugrinščaku, na vanjskim sportskim terenima kod Osnovne škole Bogumila Tonija uređeno je igralište za odbojku na pijesku. Dio je to projekta cjelokupnog uređenja ovog prostora, kojim će se podići standard učenika, rekreativaca i svih ljubitelja sporta na višu razinu.

Nakon što su vrpcu prerezali zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, uz nazočnost kolegice Sanje Horvat Iveković, ravnateljice škole Milene Kolarec te predsjednika i tajnice Samoborskog športskog saveza Mire Kelečića i Marijane Radek, prvu loptu preko mreže prebacili su pročelnik Marinko Džepina i predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, predavši nakon toga igru mladim odbojkašicama.

U ovo igralište uloženo je 195 tisuća kuna, a projekt je financiran putem natječaja sredstvima Ustanove Sportski objekti Samobor (70.000 kn), HOO-a (70.000 kn), Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (10.000 kn za projektnu dokumentaciju) te Grada Samobora (45.000 kn).