Šahovski savez Zagrebačke županije naglasak stavio na rad s najmlađima

DSC_0496

Pod predsjedanje predsjednika Šahovskog saveza Zagrebačke županije Igora Ševe u Rugvici je održana izvještajna Skupština saveza, na čijem čelu je unazad godinu dana mlada ekipa, koja šahu na području županije želi dati novi zamah. Na području županije djeluje 12 klubova, koji postižu zapažene rezultate, među kojima valja izdvojiti državni naslov šahistica Poleta.

-Radom u proteklih godinu dana smo zadovoljni. Naglasak smo stavili na rad s djecom, pa tako sljedeće godine imamo predstavnike na Svjetskom i Europskom prvenstvu, što se dokazuje da se u našim klubovima dobro radi- kazao je predsjednik Šahovskog saveza Zagrebačke županije Igor Ševo.

Sva izvješća za proteklu, kao i za ovu godinu prihvaćena su od strane nazočnih skupštinara, koji su usvojili i novi Statut, dok je u planu za sljedeću Skupštinu promjena Poslovnika. Također, Skupština je donijela odluku da umjesto Zlatka Rožića novi predstavnik Šahovskog saveza Zagrebačke županije u Skupštini Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije bude Dejan Ilijaš, dok će predsjednik Igor Ševo i Zlatko Rožić biti predstavnici u Skupštini Hrvatskog šahovskog saveza.

Domaćin Skupštine bio je Šahovski klub Rugvica, čiji je predsjednik Željko Kovačević istaknuo zadovoljstvo što im je ukazano povjerenje da budu domaćini Skupštine, jer u posljednje vrijeme na području Rugvice učinjeni su značajni koraci na popularizaciji šaha. 

 

 

Hrvatska
Sport