Nova karate zvijezda Samobora

SADEA BEĆIROVIĆ, najbolja sportašica Zagrebačke županije: Vjerujem da me tek čekaju velike stvari

Samoborka Sadea Bećirović, za postignute rezultate tijekom 2022. proglašena je za najbolju sportašicu Zagrebačke županije za prošlu godinu, a sudeći prema ovogodišnjim ista joj se titula opet smiješi
DSC_2460

Samoborka Sadea Bećirović, za postignute rezultate tijekom 2022. proglašena je za najbolju sportašicu Zagrebačke županije za prošlu godinu, a sudeći prema ovogodišnjim ista joj se titula opet smiješi. Naime, Sadea je kao članica hrvatske karate reprezentacije osvojila srebro na Europskom prvenstvu u španjolskoj Guadalajari, dok je u pojedinačnoj konkurenciji “dogurala” do četvrtfinala.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je i prigodno nagradio samoborsku sportašicu – Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor, povodom osvajanja srebrne medalje u ekipnoj kategoriji na prvenstvu Europe održanom od 22. do 26. ožujka ove godine u španjolskoj Guadalajari.

-Iako ostaje žal za pojedinačnom medaljom, vjerujem da me uz ovakav rad u klubu i trenera, kao i uz podršku obitelji koja je uvijek uz mene tek čekaju velike stvari- rekla je Sadea, kojoj je ovo druga ekipna medalja s reprezentacijom.

-Velika je stvar biti drugu godinu zaredom u finalu Europskog prvenstva, pogotovo za nas pošto smo mlade- naglasila je ova uspješna samoborska karatistica, koja uz profesionalno bavljenje sportom studira i poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

 

Na postignutom uspjehu čestitao joj je i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, koji ju je tom prilikom i prigodno nagradi.

-Ovo je izuzetno velik uspjeh, a na ovaj način želimo Sadei zahvaliti na njenim rezultatima i dati joj punu podršku za naredno razdoblje- istaknuo je Kolarec, koji je poručio kako je upravo ulaganje u infrastrukturu zalog ovako sjajnih rezultata.

-Zajednica teži tome da sportaši iz Zagrebačke županije nemaju potrebu odlaziti u grad Zagreb ili neke druge klubove, već naprotiv želja nam je da oni sve za svoj sportski razvoj dobivaju tamo gdje su se počeli baviti sa sportom- rekao je predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

Pred Sadeom je u listopadu novi veliki izazov – Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, a prije toga odradit će dva natjecanja Premijer lige u Maroku i Japanu, gdje će imati prilike boriti se protiv najboljih svjetskih karatistica.

-Na Svjetskom prvenstvu nadamo se ekipnoj medalji, a pucamo i na onu pojedinačnu, jer ona ima tu kvalitetu- poručio je za kraj Sadein trener Darko Šimunec.

Samobor
Sport