Rugvičani Nikola Ivanković i Martin Krizmanić putuju na kadetsko Europsko prvenstvo

Veliko priznanje kako za igrače tako i za matičnu RK Rugvicu, koja se tako upisuje u klubove koji su dali reprezentativce za velike rukometne smotre

Od 4. do 14. kolovoza Crna Gora je domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete na kojem sudjeluje i Hrvatska. Riječ je o reprezentaciji koju čine igrači rođeni 2004. godine i mlađi, koje je do proljetos uspješno vodio izbornik Matej Mišković, koji je s njima potpisao tri odličja. Nažalost, priliku da ih vodi na Europskom prvenstvu nije dočekao, već je odlukom HRS-a izbornikom u ožujku imenovan Krešimir Ivanković koji je s dečkima odradio pripreme u Ludbregu, Delnicama i Prelogu.

Tijekom pripremnog perioda odigrane su i četiri utakmice u kojima su uigravane određene varijante za EURO. Nakon današnjeg testiranja naši reprezentativci sutra kreću za Crnu Goru. Prvotno će zastati u Metkoviću, gdje će odraditi trening, dok u srijedu kreću prema konačnom odredištu – Podgorici.

Na popisu izbornika Krešimira Ivankovića nalaze se i dva rukometaša Rugvice – starosjedioc i ponajbolji igrač ove generacije u Hrvatskoj Nikola Ivanković i naknadno pozvani Martin Krizmanić. Veliko priznanje za njih, ali i za matičnu RK Rugvicu, koja se tako upisuje u klubove koji su dali reprezentativce za velike rukometne smotre. Uz njih na popisu su još; Tin Herceg, Marko Prpić, Toni Matošević, Fran Zovak, Mihovil Kozić, Niko Franković, Vito Glivetić, Karlo Jurić, Gabrijel Bartolić, Petar Krupić, Toni Živković, Franko Krstić, Luka Malinarich, Ivan Petrović i Marko Bajan.

Hrvatska je smještena u skupinu B zajedno s reprezentacijama Portugala, Italije i domaćina Crne Gore. Prvenstvo naša reprezentacija otvara 4. kolovoza u 20 sati utakmicom protiv Italije, dan kasnije u 18 sati je utakmica protiv vršnjaka Crne Gore, dok će naši reprezentativci grupnu fazu zaključiti utakmicom protiv Portugala 7. kolovoza u 20 sati.