Rugvica slavila kod Metalca

S pet bodova na kontu Rugvica je trenutno petoplasirani sastav lige
DSC_1666

Pjesma i veselje u redovima Rugvice nakon današnjeg gostovanja u Zagrebu, kod nekadašnjeg premijerligaša Metalca. Domaću momčad Rugvičani su svladali s 30:26 za prvu gostujuću pobjedu u prvoligaškom društvu. Ono što su izgubili u Sisku i kod kuće s Čakovcem, sada im se vratilo, te se rugvički rukometaši iz Sutinskih vrela vraćaju s dva boda. S pet bodova na kontu iz četiri kola Rugvičani su trenutno petoplasirani sastav lige.

Nije to bila igra za pamćenje, no igrači trenera Miroslava Vicića iskoristili su ponuđenu priliku i uzeli vrijedne bodove. Veći dio prvog dijela Metalac je proveo u vodstvu. U jednom trenutku domaći su rukometaši imali i +4 (10:6), da bi do odlaska na odmor Rugvica serijom 9:3 preokrenula rezultat u svoju korist (15:13). Srećom, domaćini nisu znali naplatiti brojne tehničke pogreške Rugvičana, koji su u nastavku zaigrali daleko bolje u napadačkom dijelu igre.

Do posljednjih desetak minuta igralo se gol za gol, da bi Ivanković i Čupić svojim golovima donijeli +2 (22:24) u 53. minuti. Završnicu je pak obilježio Martin Krizmanić koji je s četiri gola prelomio susret za veliko rugvičko slavlje.

12 Rugvičana upisalo se među strijelce koje je ovoga puta predvodio Tian Borovec sa šest golova, pet je pridodao Nikola Ivanković, a četiri Martin Krizmanić.

1. HRL SJEVER, 4. KOLO
RK METALAC – RK RUGVICA 26:30 (13:15)
RK METALAC: Pleše 1, Brzica, Semren 2, Turkalj 3, Konforta 3, Petrović, Drinovac, Poljak, Šehić, Bakula 1, Plantarić, Atrić 7, Varović, Godeč 6, Vojnović 3, Muslim. TRENER: Robert Papić
RK RUGVICA: Hrka, Bačić 1, Borovec 6, Krizmanić 4, Vondruška, Smolković, Bočkaj 1, Lončar 1, Ježić 2, Čupić 3, Grbeša 1, Stanić 2, Ivanković 5, Gerenđir Matić 2, Filipović, Brkić 2. TRENER: Miroslav Vicić

Hrvatska
Općina
Rugvica
Sport
Zagrebačka županija