Rugvica odličan domaćin šahovskog turnira mlađih kadeta i kadetkinja

sah-1

Protekle subote u Društvenom domu u Rugvici u organizaciji Šahovskog kluba Rugvica Vrbani te Šahovskog saveza Zagrebačke županije održano je ekipno kadetsko prvenstvo Zagrebačke županije za mlađe kadete i kadetkinje do 13 godina. Devet muških i dvije ženske ekipe borile su se za titulu najboljih, a sudeći prema velikom odazivu mladih šahista, bojazni za budućnost šaha na području Zagrebačke županije nema.

-Ovo je prekrasno natjecanje i drago nam je da je ovako velik odaziv. Naša je zadaća upravo ta da potaknemo rad s najmlađima, kako bi djeca mogla uživati u ovoj igri- rekao je predsjednik Šahovskog saveza Zagrebačke županije Igor Ševo.

Čast da otvori prvenstvo pripala je načelniku općine Mati Čičku.

-Ovo je novi val šaha u Rugvici i ja vam čestitam na tome. Stvarno je lijepo vidjeti ispunjen dom djecom iz svih krajeva Zagrebačke županije- rekao je načelnik Čičak, s kojim se složio i predsjednik Sportske zajednice Općine Rugvica Robert Munđer.

-Imam osjećaj da u Rugvici pušu neki novi vjetrovi u okviru šaha. Šah kao igra jako je korisna za život- istaknuo je predsjednik Sportske zajednice Robert Munđer. 

Šah se u Rugvici organizirano igra već petnaestak godina, a danas u radu kluba aktivno sudjeluje tridesetak članova, koji će se ubuduće za svoje potrebe moći koristiti Društveni dom u Rugvici.

Hrvatska
Sport