Pobjeda s 53,85 posto glasova

Rugvica najveća utvrda HDZ-a u Zagrebačkoj županiji. Čičak: Veseli nas ovaj rezultat

Ukupno je HDZ u Rugvici dobio 2359 glasova, pri čemu je Mato Čičak dobio 1911 glasova
DSC_3453

HDZ je relativni pobjednik izbora za Hrvatski sabor sa 61 osvojenim mandatom. Rijeke pravde predvođene SDP-om osvojile su 42 mandata, a dvocifreni su još Domovinski pokret s 14 mandata, Most s 11 i Možemo! s 10. U novi saziv Sabora još ulaze IDS i Nezavisna platforma Sjever predvođena Matijom Posavcem koji su osvojili po dva mandata, te koalicija Fokus i Republika koja ima jedan mandat, onaj svetonedeljskog gradonačelnika Darija Zurovca, koji je prošao preferencijalno.

Prema rezultatima DIP-a Zagrebačka županija ostala je “plavo obojena”, jer HDZ je odnio pobjedu u 5 gradova i 19 općina. Rijekama pravde pripala su tri grada i šest općina, dok je Fokus ostao nedodirljiv u Svetoj Nedelji.
Gledajući prema postocima najuvjerljiviju pobjedu HDZ je odnio u Rugvici, gdje zadobio 53,85 posto potpore birača. Ukupno je HDZ u Rugvici dobio 2359 glasova, pri čemu je Mato Čičak dobio 1911 glasova.

-Prvenstveno zahvala svima biračima koji su podržali naše kandidate. Ovaj rezultat obvezuje, pogotovo u Rugvici gdje su stanovnici prepoznali sve ono što dobro radimo od 2010. godine kada je ova ekipa došla na čelo stranke. Iza nas su brojni realizirani projekti, a vjerujem da ćemo u tom smjeru nastaviti i u godinama koje su pred nama- kazao je čelni čovjek Rugvice, Mato Čičak, kojeg smo zamolili da prokomentira i rezultat HDZ-a u Zagrebačkoj županiji, gdje je stranka postigla također dobar rezultat.

-Svako da nas veseli podatak da smo pobijedili u pet gradova i 19 općina. Dokaz je to kako su došli neki novi vjetrovi. Pobjede u gradovima, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Ivanić-Gradu, Dugom Selu i Svetom Ivanu Zelini zalog su optimizma, a svakako nas veseli veliki broj glasova i u drugim sredinama, koje su prepoznale sve ono dobro što je do sada napravljeno- poručio je Čičak.

Politika
Rugvica
Zagrebačka županija