Roditeljima marijagoričkih školaraca stiže pomoć

Općina Marija Gorica i ove godine će sufinancirati nabavu pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za obvezne nastavne predmete učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole u iznosu od 200 kuna, a učenicima od 5. do 8. razreda u iznosu od 300 kuna,

Općina Marija Gorica i ove godine će sufinancirati nabavu pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za obvezne nastavne predmete učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole u iznosu od 200 kuna, a učenicima od 5. do 8. razreda u iznosu od 300 kuna, temeljem zahtjeva za sufinanciranje koji se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Marija Gorica od 17. kolovoza do 15. rujna 2020. godine.

U istom terminu podnose se i zahtjevi za sufinanciranje nabave školskih papuča ili tenisica za tjelesni odgoj učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole u iznosu od najviše 200 kuna, a zahtjevi se dostavljaju Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Marija Gorica.
Obrasci zahtjeva bit će objavljeni na službenoj internet stranici Općine Marija Gorica, a mogu se dostaviti na e-mail: [email protected] mail [email protected] ili osobno predati u Jedinstvenom upravnom odjelu u navedenom razdoblju.

Kriteriji za ostvarivanje prava na sufinanciranje nabave pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava, školskih papuča ili tenisica za tjelesni odgoj su; prijavljeno prebivalište učenika i roditelja na području Općine Marija Gorica (potvrda o prebivalištu ne starija od 6 mjeseci ili važeća osobna iskaznica), podmirene sve obveze domaćinstva prema Općini Marija Gorica (komunalna naknada, naknada za uređenje voda i grobna naknada) i račun.

Kao i svake godine, Općina Marija Gorica nabavit će komplete za likovni odgoj za učenike prvih razreda.

– U svakoj kutiji nalazi sav potreban pribor za rad: grafitne olovke, drvene boje, flomasteri, voštane boje, vodene boje, tempere, paleta, kistovi, glinamol, plastelin, ugljen, crni tuš, škarice, ljepila, gumica, čašica i folija za klupu. Kompleti će biti podijeljeni prvašićima na prvi dan škole. Osim toga, Općina Marija Gorica sufinancira i 50% cijene programa Škole u prirodi za učenike 4. razreda te školsku ekskurziju učenika 7. razreda (maturalno putovanje) OŠ Ante Kovačića u iznosu od 1.000,00 kuna po učeniku- zaključuje načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić o novostima za iduću školsku godinu.