Predivna akcija za zagrebačke osnovnoškolce

Roditelji pokrenuli akciju za kupnju nove informatičke oprema u OŠ dr. Vinka Žganca

25. svibnja održat će se humanitarni dan u organizaciji roditelja
Sibinj: Projekt “Teslina u?ionica” u Osnovnoj školi Sibinjskih žrtava Ivica Galovic/PIXSELL

Predivna akcija organizirana je za sve osnovnoškolce u Kozari Boku. Roditelji desetak učenika okupili su se i odlučili prikupiti sredstva za kupnju nove informatičke opreme u Osnovnoj školi dr. Vinka Žganca, piše Zagreb.info.

-Mi smo jedna obična skupina roditelja koja se lijepo povezala još od vrtića, svi mi iz užeg tima i djeca su nam išla zajedno u vrtić i sada idu u osnovnu školu. Naša škola je jedna od samo dvije institucije koje postoje u ovom naselju, a to su vrtić i škola i jedina gdje se možete potruditi i dati neki iskorak- rekao je na početku razgovora jedan od inicijatora projekta Kristijan Ačkar.

Objašnjava da su na ideju došli nakon što su vidjeli projekt koji je u vrijeme adventa organiziran u Osnovnoj školi Žitnjak. Radilo se o božićnom sajmu te su u Osnovnoj školi Žitnjak razmišljali o tome koji je njihov najveći problem. Nisu imali klimatizacijske uređaje pa su se zbog nepodnošljivo visokih temperatura ljeti, odlučili na njihovu nabavu.

Bili su jako otvoreni

-Mi smo došli u našu školu vidjeti koji je kod nas problem. Nakon naših internih sastanaka, došli smo s nekoliko prijedloga u školu koja je bila izrazito otvorena i sretna da se roditelji žele uključiti. Glavno naše pitanje školi bilo je što oni misle da im je najpotrebnije, a da je nama realno za riješiti objasnio je Ačkar.

Dodaje da im je fokus bio pronaći problem koji će u cijelosti moći riješiti.

-Odluka je pala na opremu u informatičkim učionicama jer je to trenutno najslabije pokriveni segment u našoj školi. Imamo određeni popis potrebite opreme za to i naša želja je osigurati dovoljno sredstava da se kupi sva potrebna oprema- navodi Ačkar.

Također, navodi i da je cilj bio omogućiti nastavnicima bolje izvođenje nastave tako da učenici, osim računala, imaju i dodatne segmente za rad.

-Skupili smo se, posložili, podijelili zadatke, imamo timove i podtimove koji komuniciraju direktno s firmama, sastavili smo ugovore s donatorima- objasnio je Ačkar.

Organiziramo poseban event

Nadalje, dodaje da ne trebaju samo donacije u novcu jer će 25. svibnja organizirati cjelodnevno druženje i razne aktivnosti u dvorištu škole.

-Škola se uključila, 30 profesora je najavilo sa svojim učenicima razne programe, bit će prezentacije. Puno toga je u fazi dogovora još uvijek- objasnio je Ačkar.

Dodaje da su i za taj event u komunikaciji s raznim firmama koje im mogu pomoći s različitim donacijama poput plastičnih čaša.

-Jedna od firmi donaciju će nam dati i u otkupu papira tako da će oni dovesti veliki kontejner, napravit će se akcija nekoliko dana prije samog eventa, gdje će učenici naše škole donositi papir i tako imati direktan osjećaj sudjelovanja- zaključio je Ačkar, prenosi Zagreb.info.

Nadaju se velikom odazivu, a za sve upite napravljen je i poseban mail [email protected].

 

Događanja
Grad Zagreb
Izbor urednika