Renato Petek “otvorio radove” na zagrebačkom U-Bahnu

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek održao je performans "otvaranja radova" na istočnom tunelu zagrebačke podzemne željeznice, reagirajući time na najavu gradonačelnika Milana Bandića da će projekt U-Bahna biti prioritet

Sanjin Strukić/PIXSELL

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek održao je performans “otvaranja radova” na istočnom tunelu zagrebačke podzemne željeznice, reagirajući time na najavu gradonačelnika Milana Bandića da će projekt U-Bahna biti prioritet.

Performans je izveo na Trgu hrvatskih velikana gdje bi, prema Bandićevoj ideji, trebao biti istočni ulaz u zagrebačku podzemnu željeznicu, a okupljenima je poručio da su svjedočili “povijesnom trenutku” otvaranja radova na najvećem gradskom prioritetu. Na svom je performansu Petek predstavio i “izabranog izvođača radova”, pod nazivom “BM 365 kumovi”, koji će bušiti tunel ispod Zagreba te pozvao sve zainteresirane koristoljubce da “pomognu delati”. Pozvao je i građane da pomognu, ali bez naknade.

Priznao je da je U-Bahn jedno od mogućih rješenja za prometne probleme Zagreba, ali i istaknuo da se tome mora pristupiti odgovorno i ozbiljno. Petek je stoga pozvao građane da mu na sljedećim izborima daju glas kako bi u Hrvatskom saboru mogao inicirati promjene zakona o lokalnoj samoupravi i dokinuo lokalne šerife, onemogućio ljudima s optužnicama da se natječu na izborima i inicirao promjenu zakona o Gradu Zagrebu kao bi se grad mogao početi razvijati po uzoru na gradove Srednje Europe.

– Kada budem izabran u Sabor kopat ću još dublje kako bih izbacio na vidjelo sve afere Milana Bandića i svih ostalih lokalnih šerifa bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, poručio je Petek najavivši da će se kandidirati u prvoj izbornoj jedinici.