BRZO

Recept za zapečenu piletinu u umaku od maslaca

Za pripremu ovog sočnog i mirisnog jela treba vam tek 5 minuta, a ostalo će odraditi pećnica za manje od pola sata. A jednom kad kušate ovako pečenu piletinu, uhvatit ćete samo sebe da o njoj potajno maštate
chicken-6774934_1920 Pixabay/Ilustracija

Za pripremu ovog jela ne treba vam nikakvo kulinarsko predznanje, a sastojke vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Uz malo ulja, soli i papra, oni su: pileća prsa, češnjak, maslac, peršin i parmezan.

Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka sjajno će ići uz krumpir ili batat na sve načine, ili, u pravom američkom duhu – tjesteninu. Vrijeme pečenja ovist će o debljini pilećih prsa i naravno – pećnici, pa radije provjerite kako napreduje umjesto da se lijepo držite (okvirnog) vremena pečenja, prenosi Pun kufer.

Sastojci:

– 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože

– 8 žlica maslaca

– 6 češnjeva češnjaka, protisnutog

– 1 žlica svježe nasjeckanog peršina

– 1/2 šalice naribanog parmezana

– ulje

– sol

– papar

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

2. Piletinu posolite, popaprite i poslažite u nauljenu posudu za pečenje.

3. U loncu rastopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući, oko 3 minute. Dodajte peršin pa maknite s vatre. Prelijte maslac sa češnjakom preko pilećih prsa.

4. Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok meso ne bude pečeno.

5. Pospite parmezanom i pecite dok se ne otopi ne dobije lijepu boju.

Gastro
Hrvatska