BRZO GOTOVO

Recept za ukusne zalogaje iz djetinjstva: Ćufte u umaku od rajčice

Donosimo vam recept za ukusne zalogaje iz djetinjstva – mesne okruglice ili ćufte. Možete ih servirati uz tjesteninu, rižu ili pire krumpir.
meatballs-7517633_1920 Pixabay/Ilustracija

Sastojci:

– 300 g miješanog mljevenog mesa

– 1 jaje

– šalica od 1 dl riže

– sol, biber

– suhi biljni začin

– 4 žlice prezli

– pola manje glavice luka

– 1 češanj češnjaka

Umak:

– 3-4 žlice umaka od rajčice

– 1 veća mrkva

– celer

– 1 žlica brašna

– malo sjeckanog peršina

– 1 kocka za juhu od povrća

– 1 manja svježa crvena paprika

Priprema:

Meso posoliti, popapriti i dodati malo suhog biljnog začina.

Rižu dobro oprati i dodati mesu.

Jaje, prezle i sitno sjeckani luk također dodati mesu. Smjesu dobro izmiješati i oblikovati malo veće ćufte.

Na štednjak staviti lonac s vodom i dodati malo soli. Ubacivati ćufte u vodu da se kuha oko 15 minuta.

U drugi lonac staviti malo maslinovog ulja i dodati papriku, celer, češnjak i mrkvu koju ste narezali na malo krupnije komadiće.

Sve dinstati oko pet minuta. Dodati začine i žlicu brašna, prenosi N1info.

Na kraju dodati pire od rajčice i polako vaditi ćufte iz vode i stavljati u umak.

Kuhati još pet do 10 minuta. Na kraju posipati sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Gastro
Hrvatska