Recept za ukusne zalogaje iz djetinjstva: Ćufte u umaku od rajčice
Sastojci:
– 300 g miješanog mljevenog mesa
– 1 jaje
– šalica od 1 dl riže
– sol, biber
– suhi biljni začin
– 4 žlice prezli
– pola manje glavice luka
– 1 češanj češnjaka
Umak:
– 3-4 žlice umaka od rajčice
– 1 veća mrkva
– celer
– 1 žlica brašna
– malo sjeckanog peršina
– 1 kocka za juhu od povrća
– 1 manja svježa crvena paprika
Priprema:
Meso posoliti, popapriti i dodati malo suhog biljnog začina.
Rižu dobro oprati i dodati mesu.
Jaje, prezle i sitno sjeckani luk također dodati mesu. Smjesu dobro izmiješati i oblikovati malo veće ćufte.
Na štednjak staviti lonac s vodom i dodati malo soli. Ubacivati ćufte u vodu da se kuha oko 15 minuta.
U drugi lonac staviti malo maslinovog ulja i dodati papriku, celer, češnjak i mrkvu koju ste narezali na malo krupnije komadiće.
Sve dinstati oko pet minuta. Dodati začine i žlicu brašna, prenosi N1info.
Na kraju dodati pire od rajčice i polako vaditi ćufte iz vode i stavljati u umak.
Kuhati još pet do 10 minuta. Na kraju posipati sjeckanim peršinom.
Dobar tek!