BRZO I FINO

Recept za sjajan jesenski ručak koji se spremi začas

Butternut buči izvrsno će pristajati kombinacija đumbira, cimeta, muškatnog oraščića, klinčića, kardamoma, paprike i kurkume, koja se može pronaći u sjevernoafričkoj mješavini ras el hanout.
slovakian-cuisine-6822945_1280 Pixabay/Ilustracija

muškatna tikva iznimno je fleksibilna jesenska namirnica s kojom se mogu raditi različita jela – od juha i variva do slasnih popečaka poput ovih. S obzirom na to da buča ima prilično neutralan okus, može se sljubljivati s različitim začinima.

Za ovaj recept za popečke bilo bi najbolje kada biste buču naribali prije nego što je pomiješate s ostalim sastojcima i ispečete u tavi.

Sastojci za popečke od buče:

  • 650 g naribane butternut buče
  • 120 g brašna
  • 40 g grožđica
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
  • 1 veliko jaje
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica začinske mješavine ras el hanout
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice crvene paprike u prahusol po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema popečaka od buče:

  1. Istucite jaje s nešto soli i para. Pomiješajte jaja s naribanom butternut bučom i lukom te nasjeckanim grožđicama.
  2. U smjesu dodajte brašno, svježi peršin, začin ras el hanout, češnjak u prahu i crvenu papriku. Pomiješajte smjesu i pustite da se okusi sljube barem pet minuta.
  3. U većoj tavi zagrijte nešto više ulja pa na njemu ispecite popečke. Stavite na tavu nekoliko žlica smjese i oblikujte je u krug promjera oko šest-sedam centimetara. Pecite sa svake strane dvije do četiri minute, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
  4. Ispečene popečke od buče poslužite s malo naribanog sira i nešto jogurta ili s nekim drugim umakom po želji. Dobar tek!
Gastro
Hrvatska