Starinsko jelo prepuno je vitamina i odlično za probavu
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Zelje je prava riznica vitamina i minerala, a istovremeno je bogato vlaknima. Vlakna doprinose zdravoj probavi i produžuju osjećaj sitosti, što je korisno i u slučajevima kada pokušavate izgubiti na težini.
Sastojci:
- 1 glavica zelja (1 do 1,5 kg)
- ulje za prženje
- sol i papar
- 250 grama krpica (tjestenina kvadratnog oblika 2×2 cm) ili druge kratke posne tjestenine
Način pripreme:
- Na ulju pirjajte zelje narezano na rezance u poklopljenoj posudi.
- Zelje dok se pirja pušta svoj vlastiti sok i nije potrebno dodavati vodu.
- Posolite i popaprite po ukusu.
- Kad zelje omekša, a to je otprilike nakon dvadesetak minuta, dodajte i krpice, tj. tjesteninu, koja je prethodno skuhana i ocijeđena.
- Sve zajedno dobro promiješajte i poslužite, prenosi N1info.hr.