NE PEČE SE

Recept za genijalan cheesecake

Slatka i osvježavajuća ljetna poslastica
cheesecake-1578694_1920 Pixabay/Ilustracija

Umak od karamele možete napraviti sami od bijelog šećera, maslaca i vrhnja za šlag. Da ne palite štednjak, poslužite se kupovnim namazom od karamele.

Ne treba paliti ni klasičnu pećnicu. Cijeli desert možete napraviti uz pomoć miksera, hladnjaka i mikrovalne, piše punkufer.hr.

Sastojci

Za podlogu:

  • 90 g maslaca
  • 25 Oreo keksa

Za kremu:

  • 450 g sirnog namaza
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 170 g umaka od karamele
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Za ukrašavanje:

  • 250 g šlaga
  • 120 g čokolade
  • 50 g pekan oraha
  • 2 žlice umaka od karamele

Priprema

1) Za podlogu: Oreo kekse stavite u blender i pretvorite u fini prah te pomiješajte s rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara, a koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.

2) Stavite kalup u hladnjak na oko 30 minuta da se stisne.

3) Napravite kremu: u mikseru pretvorite vrhnje u šlag i stavite ga u hladnjak.

4) U drugu zdjelu stavite sirni sa sobne temperature i miksajte ga dok ne dobijete glatku smjesu. U kremu dodajte karamelu, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miješajte dok ne dobijte glatku kremu.

5) Ručno umiješajte šlag u kremu.

6) Premažite kremu preko podloge, prekrijte sve zajedno plastičnom folijom i vratite sve zajedno u hladnjak na četiri do šest sati da se stisne.

7) Rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Komadiće čokolade položite u posudu koja je sigurna za stavljanje u mikrovalnu pećnicu. Obrađujte čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od po 30 sekundi, izvadite je van, promiješajte i vratite ponovo u mikrovalnu dok se ne rastopi do kraja. Čokoladu odložite sa strane.

8) Cheesecake ukrasite s rastopljenom čokoladom, šlagom, karamelom i pekan orasima. Dobar tek!

Gastro
Hrvatska