SIROVI ČUPAVCI

Recept za fine čoko kocke s kokosom koje ne morate staviti u pećnicu

Bazu recepta čine sirovi sastojci poput oraha i badema, kakao prah i mekane datulje
sweetness-1224509_1920 Pixabay/Ilustracija

Čupavci su popularna slastica u Hrvatskoj u vrijeme blagdana. Ovaj kolač obično podrazumijeva pečeni biskvit preliven čokoladom i uvaljan u kokosovo brašno.

U istim okusima možete uživati i ako pripremite ove fine kocke. Riječ je o receptu koji ne iziskuje termičku obradu, a složiti ga možete u kratkom vremenu – u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća.

Bazu recepta čine sirovi sastojci poput oraha i badema, kakao prah i mekane datulje. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite otkoštene mekane datulje poput Medjoula, piše Punkufer.hr.

Sastojci:

  • 250 g otkoštenih Medjoul datulja
  • 140 g badema
  • 100 g kokosova brašna
  • 50 g kakao praha
  • 30 g oraha
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • hladna voda po potrebi
  • prstohvat soli

Priprema:

U dobrom blenderu ili sjeckalici povrća pretvorite orahe i bademe u prah.

Dodajte otkoštene mekane datulje, kakao prah, ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Miksajte / pulsirajte dok se sastojci ne povežu.

Ubacite i trećinu kokosova brašna i nastavite miksati / pulsirati.

Ako je dobivena smjesa pregusta dodajte žlicu ili dvije hladne vode.

Dobivenu smjesu utisnite u dno lima za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.

Stavite smjesu da se stisne u hladnjak na oko sat vremena.

Narežite kolač na kocke i uvaljajte ih u ostatak kokosova brašna i poslužite. Dobar tek!

Gastro
Hrvatska