Recept s kojim možete doručkovati i omlet i pizzu – istovremeno
Osim jaja i povrća trebate tek omiljene dodatke za pizzu, neizostavni sir i marinaru – ili bilo koji drugi umak od rajčice.
Jaja za doručak da, pizza za doručak – ne, ne. Barem dok ne otkrijete ovaj recept s kojim možete doručkovati i omlet i pizzu – istovremeno. Naravno, ne kršite niti jedno kuhinjsko pravilo ako se omlet kao pizzu odlučite pripremiti i za ručak ili večeru.
Omlet kao pizza odličan je način na koji ćete se riješiti povrća iz hladnjaka i započeti dan ukusnim obrokom koji će vas “držati” do večeri. Osim jaja i povrća trebate tek omiljene dodatke za pizzu, neizostavni sir i umak marinaru – ili bilo koji drugi umak od rajčice.
Omlet kao pizza uza sve pirjanje, miješanje i pečenje bit će gotov za manje od pola sata.
Sastojci
– 1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
– 1 manji luk, narezan na kockice
– 2 češnja češnjaka, protisnuta
– 450 g mladog špinata
– sol
–papar, svježe mljeveni
– 8 velikih jaja
– 2 čajne žličice sušenog origana
– 2 žlice mlijeka
– 250 ml umaka marinara (ili drugog umaka od rajčice)
– 100 g naribane mozzarelle
– 60 g šunke, pršuta ili kobasice po izboru
– cherry rajčice, po želji
– rikola, po želji
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. U gusanoj tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Pirjajte luk dok ne postane staklast, oko 5 minuta, dodajte češnjak pa nakon otprilike jedne minute i špinat. Miješajte dok špinat ne povene, 2 do 3 minute, pa posolite.
U velikoj zdjeli umutite jaja, dodajte origano, mlijeko i umak od rajčice pa posolite i popaprite, prenosi N1. Izlijte smjesu u tavu preko pirjanog povrća i pustite da se peče dok se rubovi ne počnu skupljati i odvajati od tave, oko 4 do 5 minuta.
Rasporedite šunku ili kobasice, po želji cherry rajčice i rikolu i posipajte sirom pa prebacite u pećnicu da se jaja ispeku do kraja, na otprilike 5 do 6 minuta.