Donosimo recept

RECEPT KOJI JE OSVOJIO SVIJET Najbolji umak za tjesteninu od samo četiri sastojka

Ovaj recept star više od 50 godina i dalje je broj jedan među ljubiteljima tjestenine
cooking-7327559_1280

Poznata talijanska autorica kuharica Marcella Hazan otkrila je jednom prilikom kako se pravi najbolji umak za tjesteninu.

Upravo je ovaj njezin umak proglašen najboljim na svijetu, a ako ga želite pokušati napraviti sami trebat će vam samo četiri sastojka, prenosi N1.

Za ovaj svjetski poznati i nagrađeni umak bit će vam potrebno:

– 800 grama rajčice iz konzerve,
– jedna glavica luka,
– 70 grama maslaca,
– sol.

Priprema

Oljuštite luk i prerežite glavicu na dva dijela, potom ih bez sjeckanja stavite u lonac. Dodajte maslac i kratko propržite.

Potom dodajte rajčicu i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta. Hazan je tvrdila da ni luk ni ostale sastojke ne treba sjeckati. Samo ubacite da se sve zajedno kuha i da se okusi prožmu.

Gastro
Hrvatska