Ravnatelj Osnovne škole Rugvica Robert Munđer: Najbitnije je da djeca uspješno završe školsku godinu

Većina roditelja osnovnoškolaca, mišljenja je kako je prerano za slanje djece u škole, a što o svemu misle ravnatelji, otkriva nam ravnatelj Osnovne škole Rugvica, Robert Munđer
munđer

Sljedećeg tjedna, s radom započinju ustanove predškolskog odgoja i razredne nastave, naravno uz iscrpne upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Većina roditelja osnovnoškolaca, mišljenja je kako je prerano za slanje djece u škole, a što o svemu misle ravnatelji, otkriva nam ravnatelj Osnovne škole Rugvica, Robert Munđer.

-Danas su započele vrlo aktivne pripreme za idući tjedan i dolazak učenika nižih razreda u školu. Mogu reći kako još uvijek ne raspolažemo sa svim informacijama i u ovom trenutku situacija je dosta nejasna. U tijeku je provedba ankete s roditeljima koji će nam do sutra javiti koja će djeca dolaziti, a koja ne. Pripreme za provođenje nastave se provode, te ćemo biti spremni za početak nastave- upoznao nas je ravnatelj s aktivnostima glede priprema za ponovno otvaranje škola.

Kad je posrijedi online nastava, ravnatelj Munđer je zadovoljan

-Nastava na daljinu odvijala se jako dobro. Mogu slobodno reći i iznad očekivanja, s obzirom na početnu fazu prilagođavanja sviju nas na novi način nastave u virtualnom sustavu. Ono što je najbitnije u cijeloj ovoj priči je da djeca uspješno završe školsku godinu- priča nam ravnatelj, čija je škola minulih godina itekako bila poznata po rezultatima, poglavito onima na sportskim terenima.

-Nažalost, zbog svih ovih okolnosti sport nam je ove godine zastao, kao i drugdje. Sad čekamo nove upute, jer sportaši su nestrpljivi i žele se što prije vratiti na svoja borilišta- istaknuo je Munđer.

Bez obzira na to što u posljednjih mjesec i pol dana u školi nije bilo đaka, škola je živjela svoj život. Baš za današnjeg dolaska, vrijedno osoblje škole odrađivalo je vanjske radove na uređenju školskog okoliša, dok se u unutrašnjosti škole osjetio miris laka, svježe pobojanih parketa po učionicama.

-U tom pogledu bili smo vrlo aktivni, jer smo radili na daljnjem uređenju škole, kako bi nam svima boravak bio što ugodniji i ljepši. Nažalost učenika trenutno nema, no ja se nadam kako će škola uskoro ponovno živjeti punim plućima- kaže nam naš sugovornik.

Inače, Osnovna škola Rugvica u 32 odjela ima 620 učenika.

Hrvatska
Intervju
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija