Rastanak Gorice i Sergeja Jakirovića

Sergej Jakirović više nije trener HNK Gorice. Dosadašnji trener otišao je s klupe prve momčadi nakon 616 dana u ulozi šefa stručnog stožera. U tom razdoblju vodio je Goricu u 61 službenoj utakmici.

-Ovo je jedna od težih stvari u sportu, trenutak kad doslovno morate prelomiti. Nažalost, nismo mi ništa bolji ili drukčiji od ostalih, u nogometu su rastanci dio svakodnevice. Takve stvari se događaju. Iznimno cijenim Sergeja i to što smo se danas razišli, pod ovakvim okolnostima, uopće ne znači da nećemo u budućnosti raditi zajedno. Veliko hvala Sergeju Jakiroviću za sve što je napravio s Goricom, uvjeren sam da će napraviti veliku karijeru u budućnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. U meni i Gorici zasigurno će imati velikog prijatelja i podršku, a trenutke kao što su ovi nastojat ćemo svi zajedno što prije zaboraviti i s pogledom prema naprijed krenuti u nove pobjede- rekao je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko, koji je Sergeju Jakiroviću zaželio puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Podsjetimo, Jakiroviću je presudio subotnji poraz od 6:0 protiv Hajduka, što je bio četvrti proljetni susret bez pobjede i postignutog gola.