Radovan Fuchs: Rad učitelja i nastavnika jedan od najvažnijih za razvoj pojedinca i društva

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na Svjetski dan učitelja nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike, a ministar Radovan Fuchs u čestitki im je zahvalio na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima

Milan Šabić/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na Svjetski dan učitelja nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike, a ministar Radovan Fuchs u čestitki im je zahvalio na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto, izvijestili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja i dodali da je, s obzirom na epidemiološku situaciju, dodjela održana online, a nagrađenima se obratio i ministar Fuchs.

– Vodeći se sigurnošću i brigom, stotine virtualnih učionica premašile su fizičke barijere škola i djeci i učenicima pružile novo, sigurno i uvažavajuće okruženje poštovanja, komunikacije i netradicionalnog odgoja i poučavanja. Stoga je ovo prigoda da istaknemo kako je rad učitelja i nastavnika jedan od najvažnijih za razvoj pojedinca i društva, rekao je Fuchs.

Najavio je da će nastaviti s radom na podizanju životnog standarda i društvenog ugleda te statusnog položaja učiteljske profesije, kao i poboljšanja uvjeta u kojima učitelji i nastavnici rade.