Pušćanski vijećnici odradili predblagdansku sjednicu, gotovo sve točke prihvaćene jednoglasno

Aktualni sat ponudio je uobičajene upite vijećnika vezane uz radove na aglomeraciji, tehničkim pitanjima vezanim uz poslovanje DVD-a Marija Magdalena, ali i primjedbe na mogućnosti poboljšanja djelovanja poljoprivrednog redara

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Pušća održali su predblagdansku sjednicu na kojoj su se uhvatili ukoštac s desetak točaka dnevnog reda. Cijeli dnevni red bio je tehničke prirode pa nije bilo previše rasprave, a gotovo sve su prihvaćene jednoglasno.

Tako su vijećnici prihvatili analizu stanja sustava civilne zaštite i plan razvoja za ovu godinu. Bez podijeljenih mišljenja usvojen je i Nacrt Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2027. godine. Općinsko vijeće usvojilo je i Etički kodeks nositelja političkih dužnosti u Općini Pušća, a od ove godine i Pušćani se mogu nadati općinskim nagradama.

Naime, do sada nisu bile ustrojene nagrade koje bi se dodjeljivale pojedincima, udrugama ili tvrtkama, pa je usvojene odluka o pet vrsta nagrada. Pušća će imati počasnog građanina, nagradu za životno djelo, nagradu, priznanje i zahvalnice.

Aktualni sat ponudio je uobičajene upite vijećnika vezane uz radove na aglomeraciji, tehničkim pitanjima vezanim uz poslovanje DVD-a Marija Magdalena, ali i primjedbe na mogućnosti poboljšanja djelovanja poljoprivrednog redara.