PUŠĆA: Izvršenja proračuna je na 36 posto od lani. Započela dogradnja škole i dvorane

Radovi na školskoj zgradi vrijedni su 12 milijuna kuna a sve bi trebalo biti dovršeno i spremno za jednosmjenski rad do rujna iduće godine

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Pušća sinoć su održali sjednicu na kojoj su donijeli odluke vezane uz rebalans Proračuna Općine Pušća. Tako su prihvatili izmijenjene programe održavanja i gradnje objekata komunalne infrastrukture te ostalih kapitalnih objekata te potrebe u društvenim djelatnostima, a usvojen je i financijski izvještaj o izvršenju Proračuna za prvo polugodište ove godine. Zbog pandemije korona virusa izvršenje rebalansiranog proračuna je tek na 36 posto od plana.

Nekoliko odluka doneseno je i s ciljem kvalitetnijeg organiziranja civilne zaštite kako bi sve bilo spremno u slučaju potrebe za angažiranjem dodatnih ljudi u slučaju potreba radi korona krize, ili pak nekih drugih elementarnih nepogoda. U svrhu pojačanog nadzora i aktivnosti tijekom protupožarne sezone za rad DVD-a Marija Magdalena osigurano je 245.000 kuna za ovu godinu.

Na kraju sjednice načelnica Anđela Cirkveni vijećnike je upoznala s provođenjem trenutnih projekata kojih trenutno nema mnogo radi korona krize, ali započela je dogradnja škole i školske dvorane. Ti radovi vrijedni su 12 milijuna kuna a sve bi trebalo biti dovršeno i spremno za jednosmjenski rad do rujna iduće godine.