Pušća do 30. lipnja nastavlja sufinancirati Meštrović prijevoz

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Pušća jednoglasno su usvojili izvješće načelnice Anđele Cirkveni o njenom radu u drugih šest mjeseci prošle godine. Podsjetila je načelnica na brojne aktivnosti u tom razdoblju od čega izdvajamo početak radova na adaptaciji Dječjeg vrtića Bambi, promjenu krovišta na Kulturno-turističkom centru, pripremljen je projekt rekonstrukcije javne rasvjete, asfaltiranje i sanacija nekoliko ulica…

Vijeće je prihvatilo povećanje ekonomske cijene boravka djece u vrtiću za 50 kuna, a taj iznos podmirit će se iz Proračuna Općine Pušća pa roditelji neće osjetiti poskupljenje. 

Na ovoj sjednici promijenile su se i granice između općina Pušća i Dubravica. Naime, dio naselja Gornja Pušća se izdvojio i pripojio naselju Bobovec Rozganski, a sve radi nelogičnih granica i poteškoća oko održavanja prometnica. Stanovnici neće osjetiti ova administrativna prekrajanja, a očekuje se jednostavnije funkcioniranje jedinica lokalne samouprave.

Načelnica Anđela Cirkveni informirala je vijećnice i vijećnike o nastavku sufinanciranja Meštrović prijevoza do 30. lipnja kada bi se konačno trebao početi raspetljavati čvor javnog autobusnog prijevoza u Zagrebačkoj županiji. Najavljen je i skori početak radova na rekonstrukciji kompletne javne rasvjete, a veliki su izgledi da se osiguraju bespovratna sredstva za rekonstrukciju Kulturno-turističkog centra u vrijednosti oko sedam milijuna kuna.