16. lipnja na ljetnoj pozornici Novih dvora

Prva pop misa na svijetu stiže u Zaprešić!

Bajkovita ljetna pozornica Novih dvora bana Jelačića, u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića, u nedjelju, 16. lipnja donosi glazbenu rapsodiju Tončija Huljića
INSTAGRAM-1080x1080px-Misa-Mediterana-NEW

Kapitalno djelo skladatelja Tončija Huljića i Hane Huljić Grašo pod nazivom Pop Misa Mediterana je kao takvo prvo u svijetu, s obzirom na to da se radi o jedinstvenoj kombinaciji duhovne i pop-glazbe. Radi se o vrhunskom i neponovljivom kulturnom događaju, sakralnom pop koncertu Misa Mediterana, koji je svoju praizvedbu doživio na Splitskom ljetu 2021. Pop Misa Mediterana kreirana je po svim postulatima liturgijske mise te je svojevrsni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda.

Ovo iznimno djelo podijeljeno je na tri dijela: prvi dio je sama koncertna misa sa stavcima: Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei. Drugi dio čini Dies Irae, dok je treći dio naziva Ave Maria. Grandiozna izvedba zamišljena je kao formacija orkestra, zbora, benda te tri solista (Hana Huljić Grašo, Lorena Bućan i Karlo Vudrić).

Ovo je prva pop-misa na svijetu i odobrena je od strane Vatikana, gdje je ujedno arhivirana. Autoru je iznad svega cilj da njegova glazba dopre do svih, bez obzira na to jesu li vjernici, agnostici, ateisti te da se sluša i u crkvi i vlastitom domu, a ovaj put u jedinstvenom ambijentu Novih dvora u Zaprešiću ispred kapelice sv. Josipa.

Pop Misa Mediterana po prvi će put biti izvedena u kontinentalnom dijelu Hrvatske i to u Zagrebačkoj županiji. Do sada je bila izvedena samo u glavnom gradu Zagrebu, a upravo zbog toga ovo je jedinstveni i grandiozni događaj koji ekskluzivno ima čast ugostiti grad Zaprešić i to u prekrasnom perivoju dvorca bana Jelačića koji je okružen višestoljetnom šumom.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim te u Turističko-informativnom centru TZ grada Zaprešića.

Događanja
Zaprešić