Provaljivali u trgovine i ugostiteljske objekte i krali sve do čega su došli

Ukupna materijalna šteta zasad je neutvrđena

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom te trojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe provaljivanjem te nad istim 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu maloljetnika.

Sumnja se da su osumnjičeni, zajedno došli na područje Maksimira- Peščenica, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, gdje su prema prethodnom dogovoru provalili u dvije trgovine. Provalili su na način da su u jednoj trgovini prikladnim alatom razbili staklo na ulazim vratima da bi ušli unutra kojom prilikom su otuđili veću količinu cigareta te manju količinu čokoladnih proizvoda. U drugu trgovinu su provalili tako da su prvo alatom koji su donijeli sa sobom potrgali lokot na vratima, a zatim potiskivanjem otvorili vrata da uđu unutra. Tom prilikom otuđili su novac i druge artikle. Iste te noći pokušali su provaliti u još dvije trgovine, ali u svojem cilju nisu uspjeli. Također nisu uspjeli u svojem naumu da provale u trgovinu na području Žitnjaka krajem ožujka ove godine.

Nadalje se sumnja da je 27-godišnji osumnjičeni, došao u Šubićevu ulici gdje je provalio u ugostiteljski objekt te otuđio 15 kg kave, šećer, oko 30 komada gaziranih pića, električni mlinac za kavu i novac nakon čega se s otuđenim predmetima dao u bijeg. Međutim, tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, početkom travnja u noćnim satima, na prostoru tržnice Kvaternikov trg, provalio je u trgovinu gdje je otuđio polog.

Ukupna materijalna šteta zasad je neutvrđena.