Protekla godina za HVIDR-u Zaprešić bila je itekako aktivna

Na Skupštini HVIDR-e Zaprešić okupilo se više od stotinu članova i gostiju zaprešićkih branitelja, a predsjednik Dražen Brezec podsjetio ih je na brojne aktivnosti koje su se odvijala protekle godine.

Osim nekoliko redovnih sjednica upravnog odbora, održan je i jedan radni sastanak na kojem su se dogovarale aktivnosti za odlazak na sportske igre članova HVIDR-e. Desetak aktivnosti tijekom godine odnosile su se na braniteljske manifestacije, a posebno ih veseli što je prvi put nakon Domovinskog rata u Zaprešiću obilježen Dan branitelja grada Zaprešića. Taj dan obilježavat će se u spomen na prvog poginulog branitelja iz Zaprešića Maria Brašića koji je svoj život na bojištu izgubio 8. rujna, a zaprešićki kraj dao je 45 braniteljskih žrtava. 

Aktivni su bili zaprešićki članovi HVIDR-e i na sportskom planu gdje su na 17. sportskim igrama HVIDR-e imali svoje predstavnike u devet disciplina te osvojili ekipno 2. mjesto. Imali su i tužnih trenutaka prošle godine kad su se zauvijek oprostili od svoja četiri člana, ali su uspješno nastavljali s ostalim aktivnostima tijekom cijele godine. Velik broj društvenih aktivnosti u gradu nije prošao bez aktivnog sudjelovanja članova HVIDR-e na čemu im je zahvalio i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

-Vrlo sam ponosan što smo uspjeli pokrenuti obilježavanje Dana branitelja u Zaprešiću što je samo posljedica odlične suradnje Grada i branitelja. Uvjeren sam da ćemo tako nastaviti i nadalje i sačuvati uspomenu na sve naše branitelje i Domovinski rat- rekao je Turk. 

HVIDR-a Zaprešić imala je 123 člana prošle godine s plaćenom članarinom, a osim sredstava koja su osigurana u Proračuna Grada Zaprešića njihovo djelovanje podržava i Općina Brdovec.