PROSVJED UOČI GRADSKE SKUPŠTINE: Udruga Resnik traži obustavu projekata Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom

Upozoravaju da se time želi izgraditi novi, još gori Jakuševec
Zagreb: Prosvjedni performans Udruge za zaštitu okoliša Resnik Željko Hladika/PIXSELL

Prosvjedom uoči sjednice Gradske skupštine, Udruga Resnik, kao i osam vijeća mjesnih odbora, upozorili su na štetnost projekata Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom poručivši da se time želi izgraditi novi, još gori Jakuševec.

– Gradonačelnik Tomašević nastavlja sve projekte s otpadom bivšeg gradonačelnika, koji su katastrofalni i štetni, istaknula je predsjednica Udruge Resnik Branka Genzić-Horvat poručivši da je ZCGO projekt štetan za okoliš i građane Resnika i Žitnjaka.

Genzić-Horvat istaknula je kako su zatražili dijalog s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te predsjednikom Gradske skupštine Joškom Klisovićem, no tvrdi da su ih odbili primiti, pa im “preostaje biti na ulici”.

Desetak prosvjednika noseći transparente ispred Gradske skupštine poručilo je kako Resnik “ne želi spalionicu i tuđe smeće”, da je “energana obmana”, a zastupnicima su i dijelili letak tražeći da zaustave “katastrofalne projekte s otpadom u Zagrebu”.

Inače, prosvjedni performans zajednička je akcija Udruge Resnik, vijeća mjesnih odbora Žitnjak, Petruševec, Resnik, Ivanja Reka, Novi Jelkovec, Kozari Putevi, Resnički gaj, Kozari Bok te Udruge povrćara Zagreba i Zagrebačke županije.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska