PROSLAVLJEN DAN OPĆINE RUGVICA: Načelnik Mato Čičak najavio dolazak novog “velikog igrača”

O proteklom dvogodišnjem razdoblju prikazan je i kraći film, u kojem su pobrojani svi uspjesi općinskog vodstva, koje istim žarom nastavlja i dalje u novom četverogodišnjem mandatu
DSC_5098

Uz nazočnost mnogobrojnih gostiju predvođenih ministrom Tomislavom Ćorićem, saborskim zastupnicima Krunoslavom Katičićem i Tomislavom Okrošom, županom Stjepanom Kožićem i njegovim zamjenikom Ervinom Kolarcem, te gradonačelnicima i načelnicima, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica, kojom je obilježen Dan općine.

Svečanosti je prethodila misa u župnoj crkvi u Savskom Nartu, te polaganje vijenaca na spomeniku palim braniteljima Domovinskog rata.

-S velikim zadovoljstvom moram konstatirati da su na svakoj našoj sjednici Vijeća bile dvije do tri točke koje su bile vezane uz mlade od predškolske dobi pa do one studentske. Upravo je glavni fokus našeg djelovanja usmjeren prema njima. Osim, toga na svakoj sjednici imamo barem jednu točku koja se odnosi na dolazak novog poduzetnika na područje Rugvice. Druga činjenica, koja je pomalo i privilegija je da mi sve što radimo, radimo kao tim. Upravo to, dovelo je do svih ovih rezultata koji su danas vidljivi- poručio je predsjednik Općinskog vijeća Nenad Jakšić.

-Svaki pravi tim imam svoga izbornika, a imamo ga i mi, jer mi i jesmo pravi tim. U našem slučaju, naš je izbornik, naš načelnik Mato Čičak- istaknuo je Jakšić.

Mladi i briga za njih

O proteklom dvogodišnjem razdoblju prikazan je i kraći film, u kojem su pobrojani svi uspjesi općinskog vodstva, koje istim žarom nastavlja i dalje u novom četverogodišnjem mandatu.

-Najveća investicija u posljednje dvije godine svakako je dječji vrtić u Jalševcu Nartskom. To je drugi dječji vrtić u ovih šest godina koji smo izgradili. To je velika stvar, a kroz mjesec i pol dana naš privremeni ravnatelj provesti će natječaj za djelatnike i stotinjak mališana krenut će u najljepši vrtić u Zagrebačkoj županiji- kazao je načelnik Mato Čičak, ponovivši riječi predsjednika Vijeća kako se cijeli fokus djelovanja temelji upravo na mladima.

-Prvi smo u Hrvatskoj uveli mjeru od 300 kuna za svako dijete od 2 do 18 godina. To je dobra mjera, a nadam se kako smo ovime pomogli našim roditeljima, kojima pomažemo i kroz knjige, radne bilježnice, besplatan prijevoz, novčanu pomoć za sve studente u svakom semestru- rekao je Čičak.

Filmski studio u Rugvici!?

Posebno je načelnik apostrofirao dobivanje državne zemlje za što je sredinom lipnja potpisao i sporazum s ministrom Darkom Horvatom.

-Time smo dobili zemljišta vrijedna 97 milijuna kuna što je za budući razvoj općine u narednih 10 godina jako važno. Već smo započeli s projektiranjem Sportskog centra, bazena i raznih drugih stvari, jer su nam se pojavili brojni investitori. Po sjednici vijeća imamo tri do četiri pisma namjere- istaknuo je načelnik, najavivši i dolazak novih investitora, upravo u tu zonu za koju je darovana zemlja.

-Na 27 hektara te nove zone trebao bi doći jedan od najvećih filmskih studija u Europi. Prva faza izgradnje je oko 70-ak milijuna eura. To će vjerujem promijeniti sliku Rugvice- zaključio je načelnik Mato Čičak.

Stjepan Kožić: Ovdje mnogi mogu doći na tečajeve kako biti uspješan

Na postignutim uspjesima načelniku i njegovom timu čestitao je i župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, koji je oduvijek bio rado viđen gost u ovoj sredini.

-Svi rezultati koji su prezentirani govore o uspješnosti. Ovdje mnogi načelnici i gradonačelnici mogu dobiti tečajeve kako povlačiti sredstva iz EU fondova, kako raditi kvalitetne projekte i kako time stvarati kvalitetnije i bolje uvjete za sve žitelje. Mene posebno veseli poticanje mladih, jer time se zaustavlja njihovo iseljavanje- poručio je župan Stjepan Kožić.

Ministar Tomislav Ćorić, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zaželio je domaćinima da sljedeći Dan općine dočekaju još uspješnije i bolje.

-Vaši rezultati nas vesele, ali nam daju i primjer kako jedna općina može dati svoj maksimum u kreiranju dobrih životnih uvjeta za sve žitelje- rekao je Ćorić, dok je saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Krunoslav Katičić istaknuo kako je Rugvica najbolji primjer općine gdje kvalitetno vodstvo i učinkovito povlačenje EU sredstava dovodi do sinergije što daje i rezultate, koji su vidljivi na svakom koraku.

Hrvatska
Općina
Ostalo
Rugvica
Zagrebačka županija