Proslava Dana državnosti na Jarunu

Od 19. – 25. lipnja 2019. očekuje vas niz zabavnih, sportskih, kulturnih i humanitarnih sadržaja u organizaciji Društva športske rekreacije Jarun
IMG_1283 (Copy)

Na igralištu zagrebačke osnovne škole „Ivan Meštrović“ na Jarunu pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Milana Bandića održat će se tradicionalna 11. humanitarna manifestacija Dan državnosti na Meštroviću. Od 19. – 25. lipnja 2019. očekuje vas niz zabavnih, sportskih, kulturnih i humanitarnih sadržaja u organizaciji Društva športske rekreacije Jarun.

Već tradicionalno manifestaciju prati veliki ljetni malonogometni turnir „Prvo hrvatsko pivo kup Jarun 2019“ na kojem se momčadi bore za nagradni fond od 22.000 kuna, a počinje 19. lipnja u 17 sati i završava 25. lipnja finalnom utakmicom u 19 sati. Također, tu je i ženski malonogometni turnir koji se odigrava 25. lipnja.

Prvog dana manifestacije obilježit će se Dan mjesnih odbora Gajevo i Jarun. Program će započeti već od 9 sati dječjim sadržajima, a završit će u večernjim satima nastupom slijepih glazbenika. Zanimljiv program vodit će Josipa Rupić, a obilovat će sportom, plesom, pjesmom, radionicama, kvizovima i mnogim drugim iznenađenjima. U popodnevnim satima održat će se pub kviz na otvorenom, izložba vatrogasnih vozila i opreme, te razne pokazne vježbe u kojima će moći sudjelovati i posjetitelji. Tu će biti i zdravstveni kutak, likovne radionice, oslikavanje murala Ivana Meštrovića, a u predvečernjim satima nastupit će Počasno – zaštitna bojna Oružanih snaga RH vojno – akrobatskom vježbom kojom će i službeno otvoriti manifestaciju.

Na sam Dan državnosti moći ćete vidjeti izložbu oldtimer vozila, polufinala i finale muškog malonogometnog turnira, a snage će odmjeriti i ženske malonogometne ekipe. Sve dane manifestacije djeca i roditelji će se moći zabaviti u najvećem sportsko-zabavnom parku, a tu je još i dječji kutak s brojnim zabavnim i edukativnim sadržajima.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a sredstva će se prikupljati za Hrvatsku zakladu za školovanje slijepih Marko Brkić. Kroz čitavu manifestaciju cilj je integrirati slijepe osobe u društvo, približiti mladima život i svakodnevne poteškoće s kojima se slijepe osobe susreću. Također, demonstrirat će se razne sportske i društvene aktivnosti namijenjene slijepim osobama kao što su nogomet za slijepe s posebnom zvučnom loptom, šah za slijepe, čovječe ne ljuti se i kartaške igre s kartama namijenjenim isključivo slijepim osobama.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo