Prosječna zagrebačka plaća 8.162 kune

Najviša isplaćena plaća bila je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, dok je najniža isplaćena plaća u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za prosinac prošle godine iznosila je 8.162 kune, što je nominalno 6,9 posto više u odnosu na prosinac 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za prosinac lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6999 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1163 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za prosinac prošle godine isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 20.283 kuna. Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za prosinac isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4445 kuna.