Prošećite jedinstvenom alejom kestena i perivojem Novih dvora

Turistička zajednica grada Zaprešića poziva vas da uživate u virtualnoj vođenoj turi prekrasnim kompleksom Novih dvora Jelačićevih

Turistička zajednica grada Zaprešića poziva vas da uživate u virtualnoj vođenoj turi prekrasnim kompleksom Novih dvora Jelačićevih. Zakoračite u prošlost, u davnu 1852. godinu kada je ban Josip Jelačić kupio dvorac u Zaprešiću i tom gradu ostavio nacionalnu baštinu u čijoj ljepoti uživamo i danas.

Prošećite jedinstvenom alejom kestena i perivojem Novih dvora, razgledajte Vršilnicu, zavirite u prekrasan Muzej Matija Skurjeni i Turističko informativni centar Zaprešića. Poslušajte priču o dvorcu bana Jelačića, neogotičkoj kapeli sv. Josipa i obiteljskoj grobnici Jelačićevih. Kroz kompleks novih dvora vodit će vas seljanka Marica u čijoj će se ulozi naći Ivana Zrilić, licencirani turistički vodič.

Pridružite im se u virtualnoj šetnji i upoznajte mjesto u kojem je živio ban Josip Jelačić, u nedjelju 26. travnja s početkom u 15:30 kada na Facebook stranici Turističke zajednice grada Zaprešića uživo možete pratiti vođenu virtualnu turu Novim dvorima.