Proračun županijske sportske Zajednice uvećan za pola milijuna kuna

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije održala je sinoć u Velikoj Gorici drugu redovnu sjednicu na kojoj je na dnevnom redu bila samo jedna točka; I. izmjene i dopune javnih potreba u sportu za 2018. godinu. 

Na posljednjoj sjednici održanoj 18. prosinca u Jastrebarskom postojala je vjerojatnost kako će se program javnih potreba u sportu biti uvećan za 500 tisuća kuna. To se i obistinilo, jer na sjednici Skupštine vijećnici HDZ-a zatražili su to povećanje koje je na kraju i izglasano. Takvom odlukom program javnih potreba u sportu Zagrebačke županije za 2018. godinu iznosi 5 325 000,00 kuna.

Od dobivenog iznosa 300 tisuća kuna namijenjeno je za stipendije.

-Moramo čuvati vrhunske sportaše kako bi oni što bolje rezultate ostvarivali u Zagrebačkoj županiji- poručio je predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

Od ostatka iznosa 100 tisuća kuna namijenjeno je za međunarodni program, dok će se isti iznos utrošiti i za usavršavanje i školovanje kadrova. Takvom raspodjelom nitko od prisutnih skupštinara nije bio nezadovoljan, te su svi odreda izrazili svoje zadovoljstvo istaknuvši kako je novac namijenjen za stipendije sportaša najbolje i najpoštenije utrošen novac.

Uoči početka sjednice okupljene delegate pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirela Katalenac poručivši im kako su im njezina vrata uvijek otvorena.