Proračun Pušće za 2022. 16,2 milijuna kuna, Općina pristupila Turističkoj zajednici Savsko-sutlanska dolina i brigi.

Konačno su dogovoreni i svi općinski odbori pa sada i općinsko vijeće, ali i načelnik Filip Bernardić, imaju dodatnu pomoć pri razmatranju pojedinih ideja ili planova

Proračun Općine Pušća za iduću godinu planiran je u iznosu 16,2 milijuna, jednoglasno su prihvatili vijećnici Općinskog vijeća Općine Pušća na sinoć održanoj sjednici. Prihodi od poreza trebali bi doseći 7, 5 milijuna kuna, a nešto preko 7 milijuna očekuje se s naslova raznih EU natječaja i fondova. Hoće li tome biti tako ostaje da se vidi, ali planirana sredstva su dokaz da projekata i ideja u Pušći ne nedostaje.

Konačno su dogovoreni i svi općinski odbori pa sada i općinsko vijeće, ali i načelnik Filip Bernardić, imaju dodatnu pomoć pri razmatranju pojedinih ideja ili planova. Svi odbori prihvaćeni su jednoglasno i bez rasprave, a jednoglasje je bilo i po svim ostalim točkama dnevnog reda, osim kod donošenja Odluke o pristupanju Općine Pušća Turističkoj zajednici Savsko-sutlanska dolina i brigi. Općinske vijećnike najviše je brinuo naziv zajednice koji nigdje ne daje naglasak na pušćanski kraj, ali i bojazan da će općinske manifestacije izgubiti svoju kvalitetu. Pristupanje zajednici ipak bi moglo imati i neke benefite.

-Ulaskom u zajednicu preuzimamo određene financijske obaveze, ali imamo i financijsku korist. Osim toga, naše manifestacije dobivaju dodatnog partnera u organizaciji što će našim manifestacijama dati dodatni benefit u obliku promidžbe i sadržaja, a razgovaramo i o nabavi jednog zajedničkog velikog šatora koji bi bio na raspolaganju svakoj općini za manifestacije- ukratko je rekao načelnik Filip Bernardić.

Na aktualnom satu postavilo se pitanje zimskog održavanja cesta jer koncesionar Izgradnja Zaprešić nije obavio smotru strojeva, a prema riječima načelnika Bernardića izgledno je da strojevi niti nisu spremni.

-Ostaje nam da se molimo da nema puno snijega, a ako ga ipak bude onda ćemo učiniti sve što je u našoj moći da prometnice budu prohodne. S tvrtkom Izgradnja Zaprešić kontaktiramo cijelo vrijeme, ali nisam optimista- rekao je načelnik Bernardić.