Proračun Općine Rugvica “težak” je 88,4 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Rugvice usvojen je proračun težak 88,4 milijuna kuna. Ruku za takav proračun digli su vijećnici HDZ-a i MB 365, dok su suzdržani ostali vijećnici HSS-a. Proračun donosi cijeli niz novih projekata koji jamče daljnji razvoj i prosperitet Općine. Uz to, najavljeno je i povlačenje sredstava iz različitih natječaja i EU fondova.

Neki od najavljenih projekata su gradnja reciklažnog dvorišta, izgradnja poslovnog inkubatora, kao i izgradnja multimedijalnog centra na području sadašnjeg igrališta Nogometnog kluba Rugvica. Osim što će se ove godine završiti radovi na dječjem vrtiću u Jalševcu Nartskom, u planu je i izgradnja dječjeg vrtića u potkrovlju Osnovne škole u Rugvici. Također, u planu je i energetska obnova Vatrogasnog doma u Ježevu, kao i daljnja izgradnja nogostupa diljem Općine.

-Osim toga nastavit ćemo i s nabavkom besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, sufinanciranjem prijevoza srednjoškolaca i studentima, a povećavamo i rodiljnu naknadu za novorođenčad na 2 000 kuna. Osiguravamo i sredstva za božićnice našim umirovljenicima. Povećali smo sredstva za Vatrogasnu zajednicu te potpore lovnom gospodarstvu- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Osim toga, u proračunu su osigurana i sredstva za novoosnovanu općinsku komunalnu tvrtku „Rukom“ koja s radom počinje 1. siječnja.