U šest godina proračun je doslovce deset puta uvećan

Proračun Općine Dubrava narastao na rekordnih 8,3 milijuna eura

Pametno, racionalno i transparentno upravljamo općinskim sredstvima, poručio je načelnik Tomislav Okroša
DSC_3273

Proračun Općine Dubrava 2016. godine iznosio oko 7,6 milijuna kuna. Sedam godina kasnije isti će bude li realiziran u potpunosti iznositi 8,3 milijuna eura. U odnosu na predloženi proračun za 2023. koji je iznosio nešto manje od 4 milijuna eura, isti je povećan za vrtoglavih 108 posto. Takvo povećanje na sjednici su jednoglasno izglasali vijećnici.

-Preračunato u kune to je nešto više od 62 milijuna kuna. U sedam godina proračun smo povećali skoro desetak puta. To su izuzetno velike i kvalitetne broje. To najbolje govori o našoj aktivnosti, gospodarskoj aktivnosti, ali i o rastu naše općine- rekao je načelnik Tomislav Okroša.

Isto tako, na sinoćnjoj sjednici usvojeno je polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna za razdoblje od siječnja do lipnja koji je u “debelom” plusu jer višak prihoda u odnosu na rashode je gotovo 557 tisuća eura (157 tisuća, ako se izuzme kreditno zaduženje od 400 tisuća eura, op.a). U istom periodu prihodi su iznosi nešto više od 1,5 milijuna eura, dok su rashodi bili 967 tisuća eura.

-Proračun je u plusu za više od milijun kuna. Pametno, racionalno i transparentno upravljamo općinskim sredstvima, jer to su sredstva svih naših mještana- naglasio je Okroša, koji je vijećnicima podnio i izvješće o radu za prvih šest mjeseci.

-Realizirali smo brojne projekte, a mene posebno veseli što smo realizirali kupnju “stare mljekare”, koja se nalazi tik do našeg dječjeg vrtića gdje su upravo započeli radovi na njegovom proširenju- zaključio je Okroša.

 

Dubrava
Politika