Proračun Dubravice u 2020. godini bit će gotovo 20 milijuna kuna

Prijedlog Proračuna Općine Dubravica za iduću godinu iznosi nešto manje od 20 milijuna kuna, ali ova očekivanja teško će biti ispunjena. Razlog je taj što za većinu projekata planiranih ovim prijedlogom tek treba osigurati sredstva na natječajima EU ili fondova i županije, ali da bi se na natječaje uopće mogli kandidirati, sredstva moraju biti planirana.

-Ima u prijedlogu i kapitalnih projekata za koje su sredstva već osigurana, poput zgrade ambulante ili Creta Dubravica, dok su ostali u sferi očekivanja. Ali moramo biti razvojni i planirati akcije kojima našim mještanima želimo omogućiti kvalitetnije uvjete života- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Za boljitak mještana zasigurno bi puno značio kvalitetan javni prijevoz, ali Kumrovečka pruga još je u fazi razgovora, dok autobusni prijevoz svakog dana propada. Država nije donijela pravilnik, prijevoznici ne žele više voziti s gubicima, a općine nemaju sredstava za podmirenje njihovih gubitaka. Nova godina tek bi trebala dati naznake rješenja ove problematike.

Općina Dubravica i ove godine darivat će djecu u povodu blagdana sv. Nikole poklon paketima, ali i socijalno ugrožene mještane s po 300 kuna jednokratno.