PRONEVJERA, PA PRIZNANJE: Novac od humanitarne akcije potrošio sam na kur**, kocku i drogu!

pronevjera-prov

Obitelj Sigur iz Glinske Poljane je, uz bolest s kojom se nosi, u potresu ostala i bez doma. U valu dobrote na njihov prag stigla je udruga iz Kaštela.

– Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupit sredstva i da će nam pravit kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga – ispričala je Marija Sigur za emisiju Provjereno Nove TV, a prenosi 24sata.hr. Nekoliko udruga iz Kaštela pomogli su im očistiti zatrpani bunar, riješiti pitanje vode, a napravljena je i procjena za obnovu kuće.

Pokrenuli su humanitarnu akciju. No, iako je prema prvim procjenama trebalo biti skupljeno oko 200.000 kuna, unatoč dobrom odazivu skupljeno je oko 55.000 kuna.

– Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koji su skupili – ispričao je Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštel. Humanitarnoj udruzi “Slavonsko srce” ostao je višak sredstava u jednoj humanitarnoj akciji, a prema zakonu, novac se mora prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istog tipa.

No, umjesto transfera – šok. Šef humanitarne udruge iz Tovarnika je taj novac potrošio.

– Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio – rekao je za Provjereno i otkrio na što ih je potrošio:

– Na kocku, drogu i kurve!

Kaže kako je svjestan da je počinio kazneno djelo i spreman je odgovarati, a dodaje i kako je potrošio novac jer je bio frustriran.

– Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući! – rekao je.

Crna kronika
Hrvatska