Projektima za mlade dodijeljeno 11 milijuna kuna

Ugovori su dodijeljeni za 117 projekata

Središnji državni ured za demografiju i mlade

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je ugovore za 117 projekata  usmjerenih mladima, uz financijsku potporu iz sredstava dijela prihoda od igara na sreću i državnog proračuna za 2022., od ukupno 11 milijuna kuna.

Aktivno sudjelovanje mladih u društvu, savjetovanje i informiranje mladih, organizacija njihovog slobodnog vremena i podrška inicijativama mladih u zajednici, povećanje znanja i vještina, zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada te prevencija ulaska u NEET kategoriju, neka su od interventnih područja koja su vrednovana u projektima. Rad s mladima u područjima pogođenim potresom također je zauzeo prioritetno mjesto, ističu iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Državna tajnica Željka Josić prilikom uručivanja ugovora pohvalila je dosadašnji rad udruga usmjeren na poboljšanje položaja mladih, dodavši kako su im dodijeljena sredstva u potpunosti opravdana.

– Poseban naglasak u ovom pozivu, kao i u našim javnim politikama za mlade, stavljamo upravo na mlade u ruralnim sredinama jer smatramo da mladima koji su u nepovoljnijem položaju, treba približiti usluge i osigurati jednake mogućnosti kao i onima u većim centrima i gradovima, rekla je Josić.

Naglasila je i važnost prevencije nasilja nad i među mladima te prevencije ovisnosti, a posebice digitalne ovisnosti kod djece i mladih, najviše povezane s prekomjernom upotrebom društvenih mreža i platformi za razmjenu videozapisa.