Projektima civilnoga društva za razvoj lokalne zajednice više od 12 milijuna kuna

Pravo na bespovratna sredstva ostvarilo je 20 udruga

Sanjin Strukić/PIXSELL

Više od 12 milijuna kuna bit će dodijeljeno za projekte organizacija civilnoga društva u području razvoja lokalne zajednice, izvijestili su iz Ureda za udruge Vlade RH koji danas organizira i svečanu dodjelu bespovratnog novca za 20 udruga.

– Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se želi osigurati razvoj civilnoga društva koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Hrvatske, istaknuli su iz Ureda za udruge Vlade RH.

Specifično, dodali su, njime se nastoji jačati kapacitete organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond za zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i dobro upravljanje na lokalnoj razini. Također, njime se želi unaprijediti i kapacitete organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Na svečanoj dodjeli u hotelu The Westin sudjelovat će predstavnici Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao i predstavnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.