Prodavali tuđe nekretnine i na prijevaru “zaradili” preko dva milijuna kuna

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 24- i 38-godišnjakom te 42-godišnjakinjom, koje se tereti za prijevaru zajedno s još dvije muške i jednom ženskom osobom.

Osumnjičeni su s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica doveli pet osoba u zabludu te im prodali zemljište s nekretninom na otoku Viru za 110 tisuća eura bez znanja 49-godišnjeg vlasnika u čije su se ime predstavili. Oštećenima su na isti način prodali još jednu nekretninu na području Zagreba u vlasništvu 71-godišnjakinje za iznos od 250 tisuća eura.

Po dovršetku istraživanja, trojac je predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, prilikom uhićenja 24-godišnjaka na području Zaprešića, njegov je 22-godišnji brat počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi na način da se zaključao u osobni automobil te u naglom startanju vozila udario policijskog službenika, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Nastavno su ga policijski službenici pronašli i priveli, a pretresom automobila, pronađen je pištolj kojeg je 22-godišnjak ilegalno posjedovao. Mladić je, također predan pritvorskom nadzorniku, dok je unesrećeni policajac pretrpio lakše tjelesne ozljede.