Pritvorena dvojica muškaraca zbog prijetnji novinarki

Policija je pritvorila 44-godišnjeg hrvatskog i 56-godišnjeg slovenskog državljanina
maja sever Marko Lukunić/PIXSELL

Zbog prijetnji novinarki Maji Sever i sutkinji Sandri Artuković šibensko-kninska policija prijavila je i pritvorila 44-godišnjeg hrvatskog i 56-godišnjeg slovenskog državljanina, izvijestila je policija ne otkrivajući identitete.

Radi se o incidentu od 1. kolovoza na otoku Tijatu gdje su novinarka HRT-a Maja Sever i bivša zamjenica ministra pravosuđa i sutkinja Sandra Artuković išle provjeriti radi li restoran Spirito na otoku Tijatu, unatoč njegovu zatvaranju od strane Državnog inspektorata.

Prema izjavama svjedoka, njih je napao vlasnik restorana. Došao je do njihovog broda, odvezao ga, uzeo mobitel i bacio ga.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 1. kolovoza ispred otoka Tijat, s namjerom onemogućavanja 51-godišnjakinje u obavljanju njene profesije za vrijeme dok se nalazila u plovilu s 56-godišnjakinjom, u više navrata drugim plovilom nasrtali na plovilo oštećenih i prijetili im što je kod njih izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost. Prilikom prijetnji oštećenoj 51-godišnjakinji je istrgnut i mobilni telefon iz ruke koji joj je kasnije vraćen, izvijestila je šibenska policija.

Crna kronika
Hrvatska