PRIMORAC U HRVATSKOM SABORU: Poreznim rasterećenjem nastavljamo štititi građane

Ministar financija predstavio je izmjene Zakona o PDV-u

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Marko Primorac istaknuo je u Saboru kako Vlada daljnjim poreznim rasterećenjem nastavlja štititi građane i gospodarstvo od rasta cijena, posebice rasta cijena energenata.

Predstavljajući izmjene Zakona o PDV-u koje donose snižene stope za isporuke grijanja iz toplinskih stanica te isporuku ogrjevnog drva, peleta, briketa i sječke, Primorac je u svom prvom nastupu u Saboru istaknuo kako će mjere svakako pomoći građanima i gospodarstvenicima.

– Riječ je o Zakonu koji je dio jesenskog paketa mjera vrijednog preko 20 milijardi kuna kojima Vlada pomaže građanima i gospodarstvu, kazao je Primorac.

Izmjenama se predlaže i da se PDV-om po stopi od nula posto oporezuje isporuka i ugradnja solarnih ploča na privatne stambene objekte, prostore za stanovanje te javne i druge zgrade, a kako bi se potaknulo korištenje obnovljivih izvora energije.

Stopom od nula posto oporezivala bi se sva potrebna oprema i radovi, a isporuka solarnih ploča bez ugradnje i sve ostale opreme kao trgovačke robe i dalje bi se oporezivala po stopi od 25 posto, pojasnio je ministar.