Oštetili 45 osoba iz 14 županija

Prijevarama do skupocjenih mobitela

Preprodajom mobitela oštetili su jedno trgovačko društvo za 13.311,08 eura, a drugo za 18.298,22 eura
telefon mobitel

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad šest osoba (19, 22, 29, 39, 42 i 49) koje se tereti za više prijevara na štetu dva trgovačka društva, kao i višestruke nedozvoljene uporabe osobnih podataka na štetu 45 osoba s područja 14 županija, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska koja je istraživanje provela u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru.

Spomenuti su, samostalno ili prema prethodnom dogovoru, pribavljali fotografije osobnih iskaznica 45 osoba iz 14 županija, a tuđe osobne podatke i fotografije osobnih iskaznica koristili su u kontaktu s predstavnicima dva trgovačka društva iz Hrvatske. Prodavačima su se lažno predstavljali te tražili zasnivanje pretplatničkih ugovora na daljinu, i to za kupovinu novih mobilnih uređaja s pretplatničkim brojevima.  Tako su se domogli skupocjenih mobitela, čiju su isporuku dogovarali na adrese drukčije od onih koje su se nalazile na osobnim iskaznicama, a uređaje su prodavali putem oglasa drugim osobama, trgovačkom obrtu u Daruvaru i zalagaonici u Virovitici. SIM kartice su, pak, zadržali te ih koristili u sljedećim prijevarama.

Preprodajom mobitela, navodi policija, oštetili su jedno trgovačko društvo za 13.311,08 eura, a drugo za 18.298,22 eura. Nakon pretrage njihovih domova, uhićeni su 22-godišnjak, 42-godišnjak i 49-godišnjak koji su predani pritvorskom nadzorniku. Zbog ranijih sudskih presuda 39-godišnjakinja već se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, dok se za 19-godišnjakom i 29-godišnjakinjom još uvijek traga.

Crna kronika
Regija