Uhitili ih specijalci

Prijetili dvojici muškaraca, nabavili i pištolj da ih shvate ozbiljno

Prethodno su jednog od oštećenih pozvali da se nađu i potuku
gun-2257018_1280

Primorsko-goranska policija objavila je kako je privela dvojicu srbijanskih državljana u dobi od 38 i 44 godine te 37-godišnju hrvatsku državljanku, a zbog prijetnji prema 55-godišnjem srbijanskom i 58-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Utvrđena je sumnja da su prošle subote, uputivši mu u noći telefonski poziv putem jedne od aplikacija, jednog od oštećenih pozvali da se nađu i potuku, a što je kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život. Prošle nedjelje su na području Opatije sačekali automobil u kojem su se nalazila spomenuta dvojica te svojim vozilom krenuli za njima, što je kod njih izazvalo bojazan za vlastiti život, ali su odustali nakon što su uočili da isti idu u pravcu policije.

U policiji ističu kako je žurnim postupanjem sve troje uhićeno u suradnji s policijskim specijalcima, dvoje u ugostiteljskom objektu na opatijskom području Opatije, a jedan je zatečen i uhićen u prometu. Prilikom uhićenja od 37-godišnjakinje je oduzet pištolj s više od 50 komada streljiva te drugi predmeti. Po završetku kriminalističke istrage, a zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje, sve troje je kazneno prijavljeno.

Osim toga, 37-godišnja hrvatska državljanka te još jedan hrvatski državljanin (65 godina), kod kojeg je također pronađeno oružje i nekoliko komada streljiva, prijavljeni su i zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Također, utvrđeno je kako dvojica osumnjičenih državljana Srbije nemaju reguliran status stranca, odnosno da nezakonito borave na području Hrvatske.

Crna kronika
Hrvatska