PRIJEPORI UNUTAR MOSTA!?: Slaven Dobrović napustio stranku

Mostu zamjera da "kao da su odustali od inzistiranja na općem dobru, kao kriteriju i podlozi za okupljanje i zajednički rad"

Patrik Macek/PIXSELL

Nezadovoljan “padom unutarnje demokratičnosti” i izostankom dijaloga ‘mostovac’ Slaven Dobrović napustio je stranku, a politički tajnik Mosta Nikola Grmoja tim je povodom izjavio kako se radi o “časnom čovjeku i vrhunskom stručnjaku”.

-Nakon tri godine u oporbi, poslije nekih dobrih i loših faza, Most se u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika i tajnika uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga. Ako se vodstvo okruži isključivo ljudima koji o njima ovise, isključujući mogućnost čuti drugačiju, kritičnu misao, teško je ići naprijed- naveo je među ostalim Dobrović u otvorenom pismu koje danas prenose mediji.

Mostu zamjera da “kao da su odustali od inzistiranja na općem dobru, kao kriteriju i podlozi za okupljanje i zajednički rad”.

-Prekid pregovora s Domovinskim pokretom i način na koji su pregovori prekinuti, posebno kada znamo koliko ovaj savez za Hrvatsku danas znači, jako puno govori. I na kraju Most se sveo na dobro poznatu trojicu uz vidljiv izostanak nacionalne reprezentativnosti. Na to je valjda i mislio politički tajnik kad je u prijelomnom videu najavio osvajanje tri mandata- navodi Mostov saborski zastupnik Dobrović koji je bio i ministar zaštite okoliša i energetike u vladi HDZ-a i Mosta.

Grmoja: Logično da ima onih koji su nezadovoljni

-Most od sutra kreće u novu fazu. Predstavljamo kapitalce ali i nova lica koja će u budućnosti mijenjati i Most i Hrvatsku. Logično je da u tako opsežnim procesima ima onih koji su nezadovoljni- rekao je Hini Mostov politički tajnik Nikola Grmoja.

Dobroviću je zahvalio na doprinosu u radu stranke poručivši kako se radi o časnom čovjeku i vrhunskom stručnjaku.

Strenja: Sretno ti bilo prijatelju

Ines Strenja koja je još jesenas napustila stranku no ostala je u Mostovu saborskom klubu danas je na svom Facebooku kratko poručila Dobroviću: “Billo je časno biti s tobom rame uz rame, u borbi za neku bolju Hrvatsku. Sretno ti bilo prijatelju, ma gdje nastavio svoju borbu. Ja sam svoju u politici završila. Vidimo se”.