PRIČA KAO S FILMSKOG PLATNA: Mjesecima vršili teror i utjerivali dug

U raspletu ovog niza nesretnih događaja, svi osumnjičeni su završili iza rešetaka

PUZ

Policijske uprave zagrebačka i zadarska dovršile su kriminalističko istraživanje provedeno nad dvojicom muškaraca u starosti od 29 i 30 godina, a koje se tereti za iznudu na štetu 34-godišnjaka te nad još dvojicom muškaraca u starosti od 32 i 40 godina zbog pomaganja osumnjičenima.

Naime, 30-godišnjak je posredstvom 29-godišnjaka upoznao oštećenoga te s njim dogovorio prodaju osobnog automobila, a kojeg mu je 34-godišnjak trebao isplatiti u roku od 3 mjeseca. S obzirom na to da u navedenom razdoblju nije skupio dogovoreni novčani iznos, oštećeni je zatražio odgodu plaćanja za još mjesec dana, na što ga 30-godišnjak počinje svakodnevno požurivati, iako nije htio pristati na povratak automobila.

Nastavno na pritisak, 34-godišnjak se odlučio na hitnu prodaju automobila po sniženoj cijeni kako bi podmirio barem dio duga te dogovorio sastanak s osumnjičenim na području Zapruđa, a na koji je, iz straha za vlastiti život, poslao prijatelja. Prijatelj se sastao s trojicom osumnjičenih, 29-, 30- i 40-godišnjakom, međutim 30-godišnjak je odbio ponuđeni novčani iznos, nakon čega su se svi razišli.

Teror se nastavio u Zadru, gdje je 30-godišnjak u društvu ostale trojice, prepriječio automobilom put vozilu u kojem se nalazio oštećeni i njegova djevojka te su nakon kratkog razgovora nasrnuli na 34-godišnjaka i pritom mu nanijeli lakše tjelesne ozljede uz prijetnju da u roku od mjesec dana mora isplatiti, ovoga puta, uvećani novčani iznos.

Oštećeni je nekoliko dana kasnije dogovorio predaju novca u trgovačkom centru u Ulici Vice Vukova, gdje ga je 30-godišnjak dočekao naoružan, ali su ga pritom zaustavili policijski službenici te, uz uporabu sile, priveli na kriminalističko istraživanje, kao i ostatak njegovih reketara.