Pri završetku uspješan projekt Zaželi Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec

Kroz provedbu projekta ostvaren je program zapošljavanja žena na području Grada Vrbovca i okolnih Općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka
001

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec u zadnjih par godina nizom raznih projekata skrbi i pomaže starijim osobama životne dobi za što dostojniji život ne samo na području Grada Vrbovca nego i okolnih Općina Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec. Upravo je danas GD CK Vrbovec održalo završnu tiskovnu prezentaciju projekta Zaželi koji je započeo 30. svibnja 2018. i traje do 30. studenoga.

-Bili smo među prvima u Republici Hrvatskoj koji su počeli s projektom Zaželi, a najvažnije je to što smo pomogli ljudima kojima je zaista bila potrebna pomoć i podrška u njihovim životima- uvodno je kratko naglasio predsjednik GDCK-a Vrbovec Mato Jelić te naglasio zadovoljstvo provedenim projektom.

U povodu realizacije projekta ravnateljica Jelena Mucko je istaknula:

-Kroz provedbu projekta ostvaren je program zapošljavanja žena na području Grada Vrbovca i okolnih Općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka. Vrijednost projekta iznosi 6.534.137,64 kuna koji je pribavljen iz europskih fondova. Tijekom projekta u ove tri godine bile su zaposlene 33 žene, nabavljena potrebna oprema za rad i kućanske i higijenske potrepštine za 180 krajnjih korisnika, kojima je osigurana pomoć u kući 24 mjeseca te provedene edukacije za njegovateljice i proizvođačice i prerađivačice ljekovitog i aromatičnog bilja.

Zbog ovogodišnje epidemije koronavirsa radimo u skladu s epidemiološkim odlukama i preporukama. Borimo se sa svakodnevnim problemima koja nam je nametnula epidemiološka situacija u provedbi naših ciljeva projekta. Započeli smo dio projektnih aktivnosti koje se provode u iznimno malim i kontroliranim grupama. Nadamo se ćemo uspjeti održati takav ritam i način rada do poboljšanja odnosno prevladavanja epidemiološkog stanja. U skoro vrijeme očekujemo tablete pomoću kojih planiramo povezivati starije osobe u njihovom domu gdje uživaju u sigurnosti, a istodobno nisu isključenih iz svih zbivanja- kazala je ravnateljica Jelena Mucko te naglasila kako unatoč svim poteškoćama s kojima se susreću u radu, ne odustaju od svojih planova i shodno tome aktivno pokreću i druge projekte, „Nova optika 65+“ te B.U.B.A.

GD CK Vrbovec nastavlja se s projektom „Zaželi 2“ koji je odobren te se čeka odluka Ministarstva i potpisivanje ugovora. Narednim projektom trideset žena bi trebalo nastaviti s radom.“

U razdoblju od 2017. do 2020. godine GD CK Vrbovec je iz europskih fondova osiguralo preko 27.500,000,00 kuna. Ažurna ravnateljica GD CK Vrbovec Jelena Mucka zajedno sa Stjepanom Krklecom, Valentinom Draženović i s ostalim suradnicama predano, revno i krajnje inovativno promišlja o novim projektima koji će poboljšati život starijim i nemoćnim osobama na teritoriju Grada Vrbovca, a time se dodatno doprinosi i prepoznatljivosti Grada Vrbovca na zemljovidu Zagrebačke županije.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija